+48 601 452 079      

 +48 601 452 079       ckb@uostrowskich.pl  

 

Menu Weselne

 

 

 

Przygotowując przyjęcie weselne staramy się indywidualnie opracowywać menu tak aby dokładnie sprostać Państwa oczekiwaniom i wyobrażeniom.
Jeśli jednak nie macie Państwo jasno sprecyzowanych wytycznych wówczas proponujemy skorzystać ze stworzonej przez nas menu propozycji menu lub z menu do własnego skomponowania.

Pobierz Menu [PDF] Wydrukuj Menu

Powitanie chlebem i solą oraz lampką szampana

  • Rosół domowy z makaronem, marchewką i świeżo posiekaną natką pietruszki
  • Aromatyczny krem z grzybów leśnych z chrupiącymi grzankami i odrobiną śmietanki
  • Krem pomidorowo-ziołowy z camembertem i świeżą bazylią
  • Delikatny krem z brokułów z groszkiem ptysiowym

  • Tradycyjna rolada "śląska" podawana z sosem pieczeniowym
  • Warkocz z karczku przeplatany boczkiem z sosem duszonym w grzybach i pomidorach
  • Wieprzowe rolady z sosem pieczeniowym
  • Schab faszerowany z delikatnym porem, serem, szynką i pieczarką
  • Polędwiczki otulone boczkiem z sosem z zielonego pieprzu
  • Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem żółtym

  • Kluski śląskie jasne
  • Ziemniaki z wody z koperkiem
  • Ryż z warzywami

  • Kapusta czerwona zasmażana
  • Kapusta biała młoda zasmażana
  • Kapusta kiszona zasmażana
  • Surówka z kapusty czerwonej
  • Surówka z marchwi
  • Warzywa gotowane
  • Buraczki zasmażane
  • lub inne wg. życzeń Klienta

  • Panna-Cota z musem truskawkowym
  • Puchar lodowy z bitą śmietaną
  • Szarlotka na ciepło z gałką lodów

  • Półmisek wędlin szynka drobiowa, szynka konserwowa, szynka gotowana
  • Karczek pieczony w aromacie czosnku
  • Pieczony rolowany boczek
  • Schab pieczony ze śliwką i morelami
  • Schab w galarecie
  • Śliwka z boczkiem
  • Deski serów twardych oraz pleśniowych
  • Pomidory faszerowane
  • Jajka faszerowane
  • Tymbaliki drobiowe
  • Terina drobiowa
  • Pasztet w cieście francuskim
  • Pasztet z pistacjami
  • Śledzie trzy rodzaje
  • Sałatki (do wyboru 3 rodzaje)

  • Udko z kurczaka podane na risotto warzywnym w sosie słodko pikantnym
  • Szaszłyk drobiowy na ryżu szafranowym
  • Filet z indyka duszony w asyście sosu grzybowego na bukiecie warzyw gotowanych
  • Faworek schabowy zapieczony serem podany na ciap kapuście
  • Udko z kaczki

  • Gulasz francuski
  • Gulasz węgierski na ostro
  • Bogracz z kluseczkami
  • Potrawka z kurczaka i pory na białym winie
  • Boeuf Strogonof

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem w cieście francuskim lub krokietem
  • Żurek staropolski z jajkiem, boczkiem i kiełbasą
  • Zupa gulaszowa

  • Ogórki, papryka, pieczarki konserwowe, ćwikła z chrzanem, pikle warzywne, ketchup, pieczywo, masło

  • Kawa rozpuszczalna z mlekiem
  • Herbata z cytryną

  • Napoje gazowane (Coca-Cola, Fanta Sprite, Tonic, Kropka Beskidu) podawane w szklanych butelkach 200ml
  • Soki owocowe (jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy) podawane w dzbankach 1L
  • Woda niegazowana z cytryną i melisą podawana w dzbankach 1L

 

 *Na specjalne życzenie przygotowujemy potrawy dla wegetarian w cenie.

 

Powitanie chlebem i solą oraz lampką szampana

  • Rosół domowy z makaronem, marchewką i świeżo posiekaną natką pietruszki
  • Rosół królewski z kluseczkami lanymi i warzywami
  • Aromatyczny krem z grzybów leśnych z chrupiącymi grzankami i odrobiną śmietanki
  • Krem pomidorowo-ziołowy z camembertem i świeżą bazylią
  • Delikatny krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
  • *Krem serowy z chipsami z szynki (za dopłatą 10zł/os)

  • Kotlet de volaille
  • Polędwiczki otulone boczkiem z sosem z zielonego pieprzu
  • Warkocz z karczku przeplatany boczkiem z sosem duszonym w grzybach i pomidorach
  • Rolada ze schabu w sosie pieprzowym
  • Zrazy zawijane z sosem myśliwskim
  • Filet z indyka duszony w asyście sosu grzybowego na bukiecie warzyw gotowanych
  • Polędwiczka wieprzowa szpikowana szparagami podana z juliene warzywnym
  • Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem żółtym
  • Schab faszerowany delikatnym porem, serem, szynką i pieczarką
  • Tradycyjna rolada "śląska" podawana z sosem pieczeniowym
  • Roladki drobiowe faszerowane mozarellą i szpinakiem w asyście sosu serowego
  • Wieprzowe rolady z sosem pieczeniowym
  • *Łosoś pieczony (za dodatkową opłatą)
  • Pstrąg w migdałach
  • Panga lub sola w sosie koperkowym

  • Kluski śląskie jasne
  • Ziemniaki z wody z koperkiem
  • Kulki ryżowe
  • Kluseczki "Gnocchi"
  • Ziemniaki zapiekane
  • Ziemniaczane puree z masłem i śmietaną
  • Frytki
  • Ryż z warzywami

  • Kapusta czerwona zasmażana
  • Kapusta biała młoda zasmażana z koperkiem
  • Kapusta kiszona zasmażana z boczkiem i cebulką
  • Surówka z kapusty czerwonej z cebulką i jabłkiem
  • Surówka z marchwi z mandarynką i śmietaną
  • Warzywa gotowane
  • Buraczki zasmażane
  • Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i koprem w sosie winegret
  • Surówka z selera z brzoskwinią
  • Surówka z pora
  • Surówka z białej kapusty
  • Mizeria
  • lub inne wg. życzeń Klienta

  • Panna-Cota z musem truskawkowym
  • Puchar lodowy z bitą śmietaną
  • Krem brulee
  • Fondant czekoladowy z akcentem wiśniowym
  • Szarlotka na ciepło z gałką lodów

 

  • Barszcz czerwony z krokietem
  • Barszcz czerwony z pasztecikami mięsnymi, grzybowymi lub kapuśniaczkami
  • Boeuf Strogonof
  • Gulasz węgierski na ostro
  • Bogracz z kluseczkami
  • Żurek staropolski z jajkiem, boczkiem i kiełbasą
  • Zupa gulaszowa
  • Francuska zupa cebulowa z grzankami czosnkowymi
  • Udko z kurczaka podane na risotto warzywnym w sosie słodko-pikantnym
  • Potrawka z kurczaka i pory na białym winie
  • Filet z indyka duszony w asyście sosu grzybowego na bukiecie warzyw gotowanych
  • Gulasz francuski
  • Gulasz z indyka z pieczarkami
  • Faworek schabowy zapieczony serem podany na ciap kapuście

  • Kolorowy ryż
  • Pieczywo
  • Ziemniaki zapiekane
  • Kluski śląskie jasne
  • Ziemniaczane puree

  • Półmisek wędlin szynka drobiowa, szynka konserwowa, szynka gotowana
  • Karczek pieczony w aromacie czosnku
  • Pieczony rolowany boczek
  • Schab w galarecie
  • Schab pieczony ze śliwkami i morelami
  • Śliwka z boczkiem
  • Sztufada wołowa
  • *Kurczak faszerowany (za dodatkową opłatą)
  • Ruloniki szynkowe w galarecie
  • Deski serów twardych oraz pleśniowych
  • Jajka faszerowane
  • Terina drobiowa
  • Galaretka z nóżek
  • Tatar
  • Pomidory w sosie czosnkowym
  • Pomidory z serem mozzarella
  • Pomidory faszerowane
  • Pasztet w cieście francuskim
  • Pasztet z pistacjami
  • *Łosoś w galarecie (dzwonki lub całość)
  • Ryba po grecku
  • Tymbaliki drobiowe
  • Śledź w śmietanie
  • Śledzie opiekane
  • Śledź w zaprawie korzennej w zaprawie korzennej

  • Cezar z grillowanym kurczakiem
  • Cymes
  • Jarzynowa tradycyjna
  • Królewska z selerem i ananasem
  • *Sałatka z tuńczyka z jakiem (za dodatkową opłatą)
  • Warstwowa z fasolą i marynowanymi warzywami
  • "Grecka" z serem feta i oliwkami
  • "Gyros" z kurczaka na sałacie lodowej
  • Tortelini
  • Hawajska z wędzonym kurczakiem
  • *Frutti di mare z owocami morza (za dodatkową opłatą)

  • Ogórki, papryka, pieczarki, patisony, kolby kukurydzy, cebulki konserwowe, grzyby marynowane, ćwikła z chrzanem, pikle warzywne, sosy zimne, pieczywo (różne rodzaje), masło
 

  • Kawa rozpuszczalna z mlekiem
  • Herbata z cytryną
  • Napoje gazowane (Coca-Cola, Fanta Sprite, Tonic, Kropka Beskidu) podawane w szklanych butelkach 200ml
  • Soki owocowe (jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy) podawane w dzbankach 1L
  • Woda niegazowana z cytryną i melisą podawana w dzbankach 1L

  • Salceson, kaszanka, pasztetowa, kiełbasy swojskie, smalec, ogórki kiszone, chleb wiejski

  • Pieczony łosoś w całości, pieczony dorsz w całości, gulasz rybny, krewetki królewskie grillowane, małże

  • Pieczone prosie z kaszą lub kapustą
  • Sarna
  • Dzik pieczony
  • Indyk w całości
  • Udziec wieprzowy

  • Fontanna czekoladowa 4 kaskadowa z podświetlanym podestem wraz z czekoladą oraz przekąskami
  • Fotobudka z ręcznie robionym albumem do wklejania zdjęć
  • Wynajem limuzyn (LEXUS LS460 / BMW F48 / BMW F30)

*Wybrane potrawy dodatkowo płatne.

**Na specjalne życzenie przygotowujemy potrawy dla wegetarian w cenie.

W razie dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu telefonicznego

ORGANIZACJA PRZYJĘCIA WESELNEGO

  +48 601 452 079     Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

ORGANIZACJA IMPREZ
Włodzimierz Ostrowski
Tel. +48 601 452 079
E-mail. Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

MARKETING
Karol Ostrowski
Tel. +48 663 885 222
E-mail. Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

ADRES
ul. Michałkowicka 7
41-100 Siemianowice Śl.
Tel/fax. 32 228 55 96