Menu Weselne
Przygotowując przyjęcie weselne staramy się indywidualnie opracowywać menu tak aby dokładnie sprostać Państwa oczekiwaniom i wyobrażeniom.
Jeśli jednak nie macie Państwo jasno sprecyzowanych wytycznych wówczas proponujemy skorzystać ze stworzonej przez nas menu propozycji menu lub z menu do własnego skomponowania.
![]() |
![]() |
Pobierz Menu [PDF] | Wydrukuj Menu |
Powitanie chlebem i solą
-
Rosół domowy z makaronem, marchewką i świeżo posiekaną natką pietruszki
- Aromatyczny krem z grzybów leśnych z chrupiącymi grzankami i odrobiną śmietanki
- Krem pomidorowo-ziołowy z camembertem i świeżą bazylią
- Delikatny krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
-
Tradycyjna rolada "śląska" podawana z sosem pieczeniowym
-
Warkocz z karczku przeplatany boczkiem z sosem duszonym w grzybach i pomidorach
-
Wieprzowe rolady z sosem pieczeniowym
- Schab faszerowany z delikatnym porem, serem, szynką i pieczarką
- Polędwiczki otulone boczkiem z sosem z zielonego pieprzu
-
Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem żółtym
-
Kluski śląskie jasne
-
Ziemniaki z wody z koperkiem
- Ryż z warzywami
-
Kapusta czerwona zasmażana
-
Kapusta biała młoda zasmażana
-
Kapusta kiszona zasmażana
- Surówka z kapusty czerwonej
- Surówka z marchwi
- Warzywa gotowane
- Buraczki zasmażane
- lub inne wg. życzeń Klienta
-
Panna-Cota z musem truskawkowym
- Puchar lodowy z bitą śmietaną
- Szarlotka na ciepło z gałką lodów
-
Półmisek wędlin szynka drobiowa, szynka konserwowa, szynka gotowana
-
Karczek pieczony w aromacie czosnku
-
Pieczony rolowany boczek
-
Schab pieczony ze śliwką i morelami
-
Schab w galarecie
-
Śliwka z boczkiemDeski serów twardych oraz pleśniowychJajka faszerowaneTymbaliki drobioweTerina drobiowaPasztet w cieście francuskimPasztet z pistacjamiŚledzie trzy rodzajeSałatki (do wyboru 3 rodzaje)
-
Udko z kurczaka podane na risotto warzywnym w sosie słodko pikantnym
- Szaszłyk drobiowy na ryżu szafranowym
- Filet z indyka duszony w asyście sosu grzybowego na bukiecie warzyw gotowanych
- Faworek schabowy zapieczony serem podany na ciap kapuście
- Udko z kaczki
-
Gulasz francuski
- Gulasz węgierski na ostro
- Bogracz z kluseczkami
- Potrawka z kurczaka i pory na białym winie
- Boeuf Strogonof
-
Barszcz czerwony z pasztecikiem w cieście francuskim lub krokietem
- Żurek staropolski z jajkiem, boczkiem i kiełbasą
- Zupa gulaszowa
-
Ogórki, papryka, pieczarki konserwowe, ćwikła z chrzanem, pikle warzywne, ketchup, pieczywo, masło
-
Kawa rozpuszczalna z mlekiem
-
Herbata z cytryną
-
Napoje gazowane (Coca-Cola, Fanta Sprite, Tonic, Kropka Beskidu) podawane w szklanych butelkach 200ml
-
Soki owocowe Caprio (jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy) podawane w dzbankach 1L
-
Woda niegazowana z cytryną i melisą podawana w dzbankach 1L
*Na specjalne życzenie przygotowujemy potrawy dla wegetarian w cenie.
Powitanie chlebem i solą
-
Rosół domowy z makaronem, marchewką i świeżo posiekaną natką pietruszki
- Rosół królewski z kluseczkami lanymi i warzywami
- Aromatyczny krem z grzybów leśnych z chrupiącymi grzankami i odrobiną śmietanki
- Krem pomidorowo-ziołowy z camembertem i świeżą bazylią
- Delikatny krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
- *Krem serowy z chipsami z szynki (za dopłatą 10zł/os)
-
Kotlet de volaille
-
Polędwiczki otulone boczkiem z sosem z zielonego pieprzu
-
Warkocz z karczku przeplatany boczkiem z sosem duszonym w grzybach i pomidorach
- Rolada ze schabu w sosie pieprzowym
- Zrazy zawijane z sosem myśliwskim
- Filet z indyka duszony w asyście sosu grzybowego na bukiecie warzyw gotowanych
- Polędwiczka wieprzowa szpikowana szparagami podana z juliene warzywnym
- Filet z kurczaka zapiekany z pomidorem i serem żółtym
- Schab faszerowany delikatnym porem, serem, szynką i pieczarką
- Tradycyjna rolada "śląska" podawana z sosem pieczeniowym
- Roladki drobiowe faszerowane mozarellą i szpinakiem w asyście sosu serowego
- Wieprzowe rolady z sosem pieczeniowym
- *Łosoś pieczony (za dodatkową opłatą)
- Pstrąg w migdałach
- Panga lub sola w sosie koperkowym
-
Kluski śląskie jasne
-
Ziemniaki z wody z koperkiem
- Kulki ryżowe
- Kluseczki "Gnocchi"
- Ziemniaki zapiekane
- Ziemniaczane puree z masłem i śmietaną
- Frytki
- Ryż z warzywami
-
Kapusta czerwona zasmażana
-
Kapusta biała młoda zasmażana z koperkiem
-
Kapusta kiszona zasmażana z boczkiem i cebulką
- Surówka z kapusty czerwonej z cebulką i jabłkiem
- Surówka z marchwi z mandarynką i śmietaną
- Warzywa gotowane
- Buraczki zasmażane
- Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i koprem w sosie winegret
- Surówka z selera z brzoskwinią
- Surówka z pora
- Surówka z białej kapusty
- Mizeria
- lub inne wg. życzeń Klienta
-
Panna-Cota z musem truskawkowym
- Puchar lodowy z bitą śmietaną
- Krem brulee
- Fondant czekoladowy z akcentem wiśniowym
- Szarlotka na ciepło z gałką lodów
-
Barszcz czerwony z krokietem
-
Barszcz czerwony z pasztecikami mięsnymi, grzybowymi lub kapuśniaczkami
-
Boeuf Strogonof
- Gulasz węgierski na ostro
- Bogracz z kluseczkami
- Żurek staropolski z jajkiem, boczkiem i kiełbasą
- Zupa gulaszowa
- Francuska zupa cebulowa z grzankami czosnkowymi
- Udko z kurczaka podane na risotto warzywnym w sosie słodko-pikantnym
- Potrawka z kurczaka i pory na białym winie
- Filet z indyka duszony w asyście sosu grzybowego na bukiecie warzyw gotowanych
- Gulasz francuski
- Gulasz z indyka z pieczarkami
- Faworek schabowy zapieczony serem podany na ciap kapuście
- Kolorowy ryż
- Pieczywo
- Ziemniaki zapiekane
- Kluski śląskie jasne
- Ziemniaczane puree
- Półmisek wędlin szynka drobiowa, szynka konserwowa, szynka gotowana
- Karczek pieczony w aromacie czosnku
- Pieczony rolowany boczek
- Schab w galarecie
- Schab pieczony ze śliwkami i morelami
- Śliwka z boczkiem
- Sztufada wołowa
- *Kurczak faszerowany (za dodatkową opłatą)
- Ruloniki szynkowe w galarecie
- Deski serów twardych oraz pleśniowych
- Jajka faszerowane
- Terina drobiowa
- Galaretka z nóżek
- Tatar
- Pomidory w sosie czosnkowym
- Pomidory z serem mozzarella
- Pomidory faszerowane
- Pasztet w cieście francuskim
- Pasztet z pistacjami
- *Łosoś w galarecie (dzwonki lub całość)
- Ryba po grecku
- Tymbaliki drobiowe
- Śledź w śmietanie
- Śledzie opiekane
- Śledź w zaprawie korzennej w zaprawie korzennej
-
Cezar z grillowanym kurczakiem
-
Cymes
- Jarzynowa tradycyjna
- Królewska z selerem i ananasem
- *Sałatka z tuńczyka z jakiem (za dodatkową opłatą)
- Warstwowa z fasolą i marynowanymi warzywami
- "Grecka" z serem feta i oliwkami
- "Gyros" z kurczaka na sałacie lodowej
- Tortelini
- Hawajska z wędzonym kurczakiem
- *Frutti di mare z owocami morza (za dodatkową opłatą)
- Ogórki, papryka, pieczarki, patisony, kolby kukurydzy, cebulki konserwowe, grzyby marynowane, ćwikła z chrzanem, pikle warzywne, sosy zimne, pieczywo (różne rodzaje), masło
- Kawa rozpuszczalna z mlekiem
- Herbata z cytryną
- Napoje gazowane (Coca-Cola, Fanta Sprite, Tonic, Kropka Beskidu) podawane w szklanych butelkach 200ml
- Soki owocowe Caprio (jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy) podawane w dzbankach 1L
- Woda niegazowana z cytryną i melisą podawana w dzbankach 1L
- Salceson, kaszanka, pasztetowa, kiełbasy swojskie, smalec, ogórki kiszone, chleb wiejski
- Pieczony łosoś w całości, pieczony dorsz w całości, gulasz rybny, krewetki królewskie grillowane, małże
- Pieczone prosie z kaszą lub kapustą
- Sarna
- Dzik pieczony
- Indyk w całości
- Udziec wieprzowy
- Fontanna czekoladowa 5 kaskadowa z podświetlanym podestem wraz z czekoladą oraz przekąskami
- Fotobudka z drewnianymi gadżetami oraz ręcznie robionym albumem do wklejania zdjęć (www.epic-events.pl)
- Wynajem limuzyn (LEXUS LS460 / BMW F48 / BMW F30)
*Wybrane potrawy dodatkowo płatne.
**Na specjalne życzenie przygotowujemy potrawy dla wegetarian w cenie.