+48 601 452 079      

 +48 601 452 079       ckb@uostrowskich.pl  

 

Menu Komunijne

Przygotowując przyjęcie komunijne staramy się indywidualnie opracowywać menu tak aby dokładnie sprostać Państwa oczekiwaniom i wyobrażeniom. Jeśli jednak nie macie Państwo jasno sprecyzowanych wytycznych wówczas proponujemy skorzystać ze stworzonego przez nas menu.

Pobierz Menu [PDF] Wydrukuj Menu

  • Zupa krem z pieczarek lub Rosół z makaronem
  • Rolada ze schabu
  • Filet z kurczaka
  • Karczek duszony w sosie grzybowym
  • Ziemniaki młode z wody z koperkiem
  • Kluski śląskie
  • Surówka z młodej kapusty
  • Kapusta młoda zasmażana
  • Kapusta czerwona

  • Lody Cassate z owocami, bitą śmietaną oraz polewą

  • Półmisek wędlin szynka drobiowa, szynka konserwowa, szynka gotowana
  • Karczek pieczony
  • Boczek pieczony
  • Schab w galarecie
  • Pasztet cielęcy z pistacjami
  • Deski serów żółtych oraz pleśniowych
  • Jajka faszerowane
  • Pomidory faszerowane
  • Tymbaliki drobiowe
  • Śledź w śmietanie
  • Śledź w zaprawie korzennej
  • Rolmopsy
  • Sałatki (do wyboru 2 rodzaje)

  • Jabłka
  • Banany
  • Mandarynki
  • Winogrona
  • Owoce sezonowe

  • Barszcz czerwony z krokietem lub z pasztecikami

  • Ogórki, papryka, pieczarki konserwowe, ćwikła z chrzanem, chrzan, ketchup, pieczywo, masło

  • Kawa rozpuszczalna z mlekiem
  • Herbata z cytryną

  • Napoje gazowane (Coca-Cola, Fanta Sprite, Tonic, Kropka Beskidu) podawane w szklanych butelkach 200ml
  • Soki owocowe (jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy) podawane w dzbankach 1L
  • Woda niegazowana z cytryną i melisą podawana w dzbankach 1L

 

 

  • Rosół domowy z makaronem, marchewką i świeżo posiekaną natką pietruszki
  • Rosół królewski z kluseczkami lanymi i warzywami
  • Aromatyczny krem z grzybów leśnych z chrupiącymi grzankami i odrobiną śmietanki
  • Krem pomidorowo-ziołowy z camembertem i świeżą bazylią
  • Delikatny krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
  • *Krem serowy z chipsami z szynki (za dopłatą 10zł/os)

  • Rolada ze schabu w sosie pieprzowym
  • Filet z kurczaka z bazylią i tymiankiem
  • Karczek duszony w sosie grzybowym
  • Udziec z indyka
  • Kotlet de volaille
  • Kotlet "szwajcar"
  • Kotlet faszerowany z pieczarkami ze schabu
  • Schab z farszem grzybowo mięsnym
  • Schab w sosie myśliwskim
  • Rolada śląska wołowa
  • Rolada drobiowa
  • Rolada z polędwiczek wieprzowych
  • Pieczeń wieprzowa w sosie pieczarkowym
  • Pieczeń z karczku w sosie grzybowym
  • Bioderko z kurczaka w sosie

  • Kluski śląskie jasne
  • Ziemniaki z wody z koperkiem
  • Kulki ryżowe
  • Kluseczki "Gnocchi"
  • Ziemniaki zapiekane
  • Ziemniaczane puree z masłem i śmietaną
  • Frytki
  • Ryż z warzywami

  • Kapusta czerwona zasmażana
  • Kapusta biała młoda zasmażana z koperkiem
  • Kapusta kiszona zasmażana z boczkiem i cebulką
  • Surówka z kapusty czerwonej z cebulką i jabłkiem
  • Surówka z marchwi z mandarynką i śmietaną
  • Warzywa gotowane
  • Buraczki zasmażane
  • Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i koprem w sosie winegret
  • Surówka z selera z brzoskwinią
  • Surówka z pora
  • Surówka z białej kapusty
  • Mizeria
  • lub inne wg. życzeń Klienta

  • Panna-Cota z musem truskawkowym
  • Puchar lodowy z bitą śmietaną
  • Krem brulee
  • Fondant czekoladowy z akcentem wiśniowym
  • Szarlotka na ciepło z gałką lodów

 

  • Jabłka
  • Banany
  • Mandarynki
  • Winogrona
  • Owoce sezonowe

  • Kawa rozpuszczalna z mlekiem
  • Herbata z cytryną
  • Napoje gazowane (Coca-Cola, Fanta Sprite, Tonic, Kropka Beskidu) podawane w szklanych butelkach 200ml
  • Soki owocowe (jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy) podawane w dzbankach 1L
  • Woda niegazowana z cytryną i melisą podawana w dzbankach 1L

  • Barszcz czerwony z krokietem
  • Barszcz czerwony z pasztecikami mięsnymi, grzybowymi lub kapuśniaczkami
  • Beuf Strogonow
  • Gulasz węgierski
  • Bogracz
  • Bigos
  • Frankfurterki płonące
  • Szaszłyki drobiowe płonące
  • Udko z kurczaka
  • Żurek staropolski z jajkiem
  • Kurczak w potrawce
  • Flaki wołowe lub drobiowe
  • Gulasz francuski

  • Kolorowy ryż
  • Pieczywo
  • Ziemniaki zapiekane
  • Kluski śląskie
  • Ziemniaki z wody z koperkiem
  • Frytki

  • Półmisek wędlin szynka drobiowa, szynka konserwowa, szynka gotowana
  • Karczek pieczony
  • Boczek pieczony
  • Pasztet cielęcy z pistacjami
  • Schab w galarecie
  • Schab pieczony ze śliwkami i morelami
  • Sztufada wołowa
  • Kurczak faszerowany*
  • Ruloniki szynkowe w galarecie
  • Deski serów żółtych oraz pleśniowych
  • Jajka faszerowane
  • Pomidory w sosie czosnkowym
  • Pomidory z serem mozzarella
  • Pomidory faszerowane
  • Pałeczki drobiowe w sezamie
  • Łosoś w galarecie (dzwonki lub całość)
  • Ryba po grecku
  • Tymbaliki drobiowe
  • Śledź w śmietanie
  • Śledź w zaprawie korzennej
  • Rolmopsy
  • Filet drobiowy z musem w galarecie

  • Cezar z grillowanym kurczakiem
  • Cymes
  • Jarzynowa tradycyjna
  • Królewska z selerem i ananasem
  • *Sałatka z tuńczyka z jakiem (za dodatkową opłatą)
  • Warstwowa z fasolą i marynowanymi warzywami
  • "Grecka" z serem feta i oliwkami
  • "Gyros" z kurczaka na sałacie lodowej
  • Tortelini
  • Hawajska z wędzonym kurczakiem
  • *Frutti di mare z owocami morza (za dodatkową opłatą)

  • Ogórki, papryka, pieczarki, patisony, kolby kukurydzy, cebulki konserwowe, grzyby marynowane, ćwikła z chrzanem, pikle warzywne, sosy zimne, pieczywo (różne rodzaje), masło
 

*Wybrane potrawy dodatkowo płatne.

W razie dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu telefonicznego

ORGANIZACJA PRZYJĘCIA KOMUNIJNEGO

  +48 601 452 079     Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

ORGANIZACJA IMPREZ
Włodzimierz Ostrowski
Tel. +48 601 452 079
E-mail. Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

MARKETING
Karol Ostrowski
Tel. +48 663 885 222
E-mail. Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

ADRES
ul. Michałkowicka 7
41-100 Siemianowice Śl.
Tel/fax. 32 228 55 96