Menu Komunijne
Przygotowując przyjęcie komunijne staramy się indywidualnie opracowywać menu tak aby dokładnie sprostać Państwa oczekiwaniom i wyobrażeniom. Jeśli jednak nie macie Państwo jasno sprecyzowanych wytycznych wówczas proponujemy skorzystać ze stworzonego przez nas menu.
![]() |
![]() |
Pobierz Menu [PDF] | Wydrukuj Menu |
-
Zupa krem z pieczarek lub Rosół z makaronem
-
Rolada ze schabu
-
Filet z kurczaka
-
Karczek duszony w sosie grzybowym
-
Ziemniaki młode z wody z koperkiem
-
Kluski śląskie
-
Surówka z młodej kapusty
-
Kapusta młoda zasmażana
-
Kapusta czerwona
-
Lody Cassate z owocami, bitą śmietaną oraz polewą
-
Półmisek wędlin szynka drobiowa, szynka konserwowa, szynka gotowana
-
Karczek pieczony
-
Boczek pieczony
-
Schab w galarecie
-
Pasztet cielęcy z pistacjami
-
Deski serów żółtych oraz pleśniowych
-
Jajka faszerowane
-
Pomidory faszerowane
-
Tymbaliki drobiowe
-
Śledź w śmietanie
-
Śledź w zaprawie korzennej
-
Rolmopsy
-
Sałatki (do wyboru 2 rodzaje)
-
Jabłka
-
Banany
-
Mandarynki
-
Winogrona
-
Owoce sezonowe
-
Barszcz czerwony z krokietem lub z pasztecikami
-
Ogórki, papryka, pieczarki konserwowe, ćwikła z chrzanem, chrzan, ketchup, pieczywo, masło
-
Kawa rozpuszczalna z mlekiem
-
Herbata z cytryną
-
Napoje gazowane (Coca-Cola, Fanta Sprite, Tonic, Kropka Beskidu) podawane w szklanych butelkach 200ml
-
Soki owocowe (jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy) podawane w dzbankach 1L
-
Woda niegazowana z cytryną i melisą podawana w dzbankach 1L
-
Rosół domowy z makaronem, marchewką i świeżo posiekaną natką pietruszki
- Rosół królewski z kluseczkami lanymi i warzywami
- Aromatyczny krem z grzybów leśnych z chrupiącymi grzankami i odrobiną śmietanki
- Krem pomidorowo-ziołowy z camembertem i świeżą bazylią
- Delikatny krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
- *Krem serowy z chipsami z szynki (za dopłatą 10zł/os)
-
Rolada ze schabu w sosie pieprzowym
-
Filet z kurczaka z bazylią i tymiankiem
-
Karczek duszony w sosie grzybowym
- Udziec z indyka
- Kotlet de volaille
- Kotlet "szwajcar"
- Kotlet faszerowany z pieczarkami ze schabu
- Schab z farszem grzybowo mięsnym
- Schab w sosie myśliwskim
- Rolada śląska wołowa
- Rolada drobiowa
- Rolada z polędwiczek wieprzowych
- Pieczeń wieprzowa w sosie pieczarkowym
- Pieczeń z karczku w sosie grzybowym
- Bioderko z kurczaka w sosie
-
Kluski śląskie jasne
-
Ziemniaki z wody z koperkiem
- Kulki ryżowe
- Kluseczki "Gnocchi"
- Ziemniaki zapiekane
- Ziemniaczane puree z masłem i śmietaną
- Frytki
- Ryż z warzywami
-
Kapusta czerwona zasmażana
-
Kapusta biała młoda zasmażana z koperkiem
-
Kapusta kiszona zasmażana z boczkiem i cebulką
- Surówka z kapusty czerwonej z cebulką i jabłkiem
- Surówka z marchwi z mandarynką i śmietaną
- Warzywa gotowane
- Buraczki zasmażane
- Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i koprem w sosie winegret
- Surówka z selera z brzoskwinią
- Surówka z pora
- Surówka z białej kapusty
- Mizeria
- lub inne wg. życzeń Klienta
-
Panna-Cota z musem truskawkowym
- Puchar lodowy z bitą śmietaną
- Krem brulee
- Fondant czekoladowy z akcentem wiśniowym
- Szarlotka na ciepło z gałką lodów
- Jabłka
- Banany
- Mandarynki
- Winogrona
- Owoce sezonowe
- Kawa rozpuszczalna z mlekiem
- Herbata z cytryną
- Napoje gazowane (Coca-Cola, Fanta Sprite, Tonic, Kropka Beskidu) podawane w szklanych butelkach 200ml
- Soki owocowe Caprio (jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy) podawane w dzbankach 1L
- Woda niegazowana z cytryną i melisą podawana w dzbankach 1L
-
Barszcz czerwony z krokietem
- Barszcz czerwony z pasztecikami mięsnymi, grzybowymi lub kapuśniaczkami
- Beuf Strogonow
- Gulasz węgierski
- Bogracz
- Bigos
- Frankfurterki płonące
- Szaszłyki drobiowe płonące
- Udko z kurczaka
- Żurek staropolski z jajkiem
- Kurczak w potrawce
- Flaki wołowe lub drobiowe
- Gulasz francuski
- Kolorowy ryż
- Pieczywo
- Ziemniaki zapiekane
- Kluski śląskie
- Ziemniaki z wody z koperkiem
- Frytki
- Półmisek wędlin szynka drobiowa, szynka konserwowa, szynka gotowana
- Karczek pieczony
- Boczek pieczony
- Pasztet cielęcy z pistacjami
- Schab w galarecie
- Schab pieczony ze śliwkami i morelami
- Sztufada wołowa
- Kurczak faszerowany*
- Ruloniki szynkowe w galarecie
- Deski serów żółtych oraz pleśniowych
- Jajka faszerowane
- Pomidory w sosie czosnkowym
- Pomidory z serem mozzarella
- Pomidory faszerowane
- Pałeczki drobiowe w sezamie
- Łosoś w galarecie (dzwonki lub całość)
- Ryba po grecku
- Tymbaliki drobiowe
- Śledź w śmietanie
- Śledź w zaprawie korzennej
- Rolmopsy
- Filet drobiowy z musem w galarecie
-
Cezar z grillowanym kurczakiem
-
Cymes
- Jarzynowa tradycyjna
- Królewska z selerem i ananasem
- *Sałatka z tuńczyka z jakiem (za dodatkową opłatą)
- Warstwowa z fasolą i marynowanymi warzywami
- "Grecka" z serem feta i oliwkami
- "Gyros" z kurczaka na sałacie lodowej
- Tortelini
- Hawajska z wędzonym kurczakiem
- *Frutti di mare z owocami morza (za dodatkową opłatą)
- Ogórki, papryka, pieczarki, patisony, kolby kukurydzy, cebulki konserwowe, grzyby marynowane, ćwikła z chrzanem, pikle warzywne, sosy zimne, pieczywo (różne rodzaje), masło
*Wybrane potrawy dodatkowo płatne.